ma 23 jul 2018

Nederlandse Filmnacht met NIEMAND IN DE STAD op 28 september in tien filmtheaters door het land

Tijdens de Nederlandse Filmnacht op vrijdag 28 september presenteren tien filmtheaters in verschillende steden in het land een speciale vertoning van NIEMAND IN DE STAD (Michiel van Erp). De Nederlandse Filmnacht omvat een speciaal door jongvolwassen cultuurliefhebbers georganiseerd programma rondom deze Nederlandse première, met film, kunst, muziek, theater en thematische verdieping. Het speelfilmdebuut van de documentairemaker en tv-serieregisseur is tevens de openingsfilm van NFF 2018.

NIEMAND IN DE STAD
De film verhaalt over drie jonge vrienden die met vallen en opstaan volwassen worden tijdens hun studententijd in Amsterdam. Een plotselinge dood binnen de vriendengroep zet daarbij alles op scherp. In deze turbulente periode proberen de jongeren los te komen van hun ouders en achtergrond, ervaren ze wat de betekenis is van vriendschap en ontdekken ze wie ze werkelijk zijn.

Locaties
In de deelnemende steden organiseren lokale teams van jongvolwassen cultuurliefhebbers bij de film van Michiel van Erp culturele programma’s naar eigen voorkeur. De jongeren zijn de ambassadeurs voor de Nederlandse artistieke film in het lokale filmtheater en hun eigen stad. De deelnemende theaters zijn Het Ketelhuis Amsterdam, Filmhuis Den Haag, Natlab Eindhoven, LUX Nijmegen, LantarenVenster Rotterdam, Gigant Apeldoorn, Red Carpet Lounge Leiden, Concordia Enschede, Luxor Zutphen en ’t Hoogt Utrecht.

De derde Nederlandse Filmnacht brengt de Nederlandse arthousecinema dichter bij een jong publiek in de leeftijd van 18 tot 35 jaar. De nacht is een initiatief van het NFO (Nederlands Filmtheater Overleg) en wordt georganiseerd door Eye Filmmuseum, Nederlands Filmfonds, Nederlands Film Festival, September Film en de deelnemende filmtheaters.

De derde Nederlandse Filmnacht op 28 september 2018, begint in de avond en duurt tot ver na middernacht. Klik hier voor meer informatie en tickets.